Hieronder een overzicht van de campings en accommodaties waar we tijdens onze avonturen in Noorwegen en Denemarken hebben overnacht.

Keukens

Veel campings hebben een keuken, handig als je als fietser (of wandelaar) op de camping overnacht. Meestal betekent het dat er een kooktoestel en koelkast staat of een fornuis, soms met oven. In enkele gevallen ook een waterkoker en heel soms pannen en/of servies, maar meestal niet. Ik vermeld het als er ook werkelijk pannen zijn. Vaak kun je op campings in Scandinavië ook ergens binnen zitten, een zogeheten slecht weer ruimte. Als je met een klein tentje op pad bent is dat hartstikke fijn. Ik vermeld het hieronder als er zo’n ruimte is.

Holman Camping

Een kleine overzichtelijke camping, direct aan de rivier en aan de E40. Verouderde faciliteiten (kleine keuken) en sanitair. Douchemunten nodig.

Fjordglott Camping, vlak voor Rodberg

Grotere camping.  Aan de overkant van de rivier. Het sanitairgebouw was net afgebrand, daarvoor in de plaats stond er een container met warme, fijne en gratis douches. Geen keuken en geen sauna  (die nog wel op de website vermeld staat). Er is geen receptie. Betaling via een mailtje (nooit meer iets van gehoord).  Er is nog een camping bij Rodberg, maar die ligt niet aan de route.

Fjellhotel Lia 

Gemoedelijk hotel met grote (wat oudere) kamers. Vriendelijke eigenaren. Je voelt je erg welkom. Lekker eten, met name het ontbijt is super! De fietsen kunnen overdekt in de schuur staan.

Geilo camping en hytter

Camping gericht op campers, je staat hier op een veldje achter een schutting. Pluspunt is de overdekte picknicktafel, die je moet delen met andere gasten (kan druk zijn). Sanitair prima. Geen keuken. Weinig sfeer, eigenaar niet erg vriendelijk.  De camping ligt zo’n 2, 3 km voorbij het dorp (niet aan de route).

Flam camping

Grote drukke camping met prima faciliteiten. Je kunt hier koken en op verschillende plaatsen overdekt eten. Geen  pannen in de keuken, wel een waterkoker, oven. Douches zijn fijn. De camping ligt vlakbij het dorp met o.a. supermarkt.

Voss Parkhotel

Verouderd hotel, met kleine kamer. Sanitair oké. Ontbijt buffet was uitgebreid en lekker. Fietsen kunnen in de garderobe staan.

Bergen Augustin Hotel

Fijn hotel met vriendelijke eigenaren. Fietsen kunnen beneden in de kelder of in de bagageopslag, net als de tassen. We hebben onze fiets mogen repareren in de kelder. Ligging is prima, vlakbij het centrum van Bergen en de bezienswaardigheden.

Fitjar Camping

Kleine camping met vooral vaste caravangasten. Aan het water en op de heuvel/rotsen zijn wat tentplekken. We stonden hier bijna alleen. Goed sanitair. Grote keuken, waterkoker, geen pannen. Je kunt ook binnen zitten.

Haraldshaugen Camping Haugesund

Grote camping, met name gericht op campers, aan de kust. Mooie zonsondergangen! Erg goede faciliteiten. Mooie keuken, waterkoker, oven, geen pannen. Er is een verwarmde ruimte. Je kunt zowel binnen als buiten zitten. Sanitair erg fijn! Ligging vlakbij de North Sea Cycle Route en bij winkels.

St Svithun Hostel bij het Ziekenhuis Stavanger

Een goed en goedkoop hostel bij het ziekenhuis, buiten het centrum. We konden het niet zo makkelijk vinden, maar je gaat naar binnen bij de hoofdingang van het ziekenhuis, daarachter ligt de receptie van het hostel. Mooie kamers, goed sanitair. Beneden in de kelder een uitgebreide keuken (met serviesgoed en pannen, koelkast).

Buoy camping, Dalen

Groot, natuurlijk en mooi terrein, gerund door Nederlander. Wat verouderd sanitair, maar wel netjes. Keuken met alleen kooktoestel. Geen plaats om overdekt te zitten.

Huisje via Airbnb in Ustaoset

Van Hans Christian. Leuke houten cabin, in de buurt van de Nationale Parken Hardangervidda en Hallingsverket. Ligt hoog boven de weg, in de buurt van andere vakantiehuizen. Mooi uitzicht. Knus huis, met houtkachel en leuke inrichting. Je kunt goed wandelen in de omgeving.

Denemarken

Hirtshalscamping

Grote en functionele camping aan de kust, vlakbij de veerboot. Prettig en uitgebreid sanitair. Grote keuken. Mogelijkheid om binnen en buiten te zitten. Weinig sfeer.

Dragstrup camping op eiland Mors

Grote camping, natuurlijk aangelegd, met veel veldjes. Aan het begin van de camping veel vaste caravangasten, daarachter een aantal mooie en rustige veldjes. Veel speelmogelijkheden voor kinderen en een zwembad. Verouderd maar goed sanitair. Vriendelijke eigenaresse.  Achter de camping ligt een natuurgebiedje waar je kunt wandelen. Deze camping ligt ook dichtbij Nationaal Park Thy.

Ballum camping bij de Waddenzee

Gerund door Nederlanders. Grote camping met veel veldjes, grote speeltuin, goed sanitair. Er staat veel wind, op de veldjes achterin minder wind. Veel Nederlanders op de camping. Kleine keuken, met wat pannen en servies. Je kunt binnen en buiten (overdekt) zitten.