Tijdens onze roadtrip hebben we op 13 verschillende campsites gestaan. Hieronder vind je meer informatie over iedere camping, de grootte, de plaats, de omgeving, de rust, de kosten en de faciliteiten.

Over het algemeen zijn het primitieve campsites middenin de schitterende natuur want daar houden we van. De eerste vijf campings zijn onze favoriete plekjes, daaronder nog een aantal kortere beschrijvingen van de overige plaatsen waar we hebben gestaan.

Calf Creek Campground in Calf Creek Recreation Area

Een fijne rustige camping met 13 plaatsen, die schitterend ligt in de canyon in de mooie omgeving van Byway 12 in Grand Staircase Escalante NM. De omgeving is mooi. Je hoort de auto’s langs de weg soms, maar dit is niet storend. Wij vonden dit één van de mooiste campings tijdens deze reis!

Ruime plaats

De 13 plaatsen zijn wisselend wat betreft afmetingen; er zijn mooie plaatsen langs de rivier, die zijn wat kleiner en er zijn grotere plaatsen wat verder van de rivier af. In ons geval op een verhoging. Rondom de plek lagen grote rotsblokken en groeide er een woestijnachtige begroeiing. Op iedere plaats vind je een picknicktafel en vuurplaats.

Er zijn toiletten en er is stromend water. Naast de camping is ook een picknickfaciliteit en een trailhead, de wandeling naar de Lower Creek Falls start hier.

Douchen met schitterend uitzicht!

Je kunt deze camping niet reserveren, alle plaatsen zijn first come first serve. Wij kwamen er aan het einde van de ochtend en toevallig kwam er net een plekje vrij. Het is een populaire camping. Je kunt er overnachten voor $15. Op deze website vind je informatie over deze camping.

Basin Campground in Kodachrome Basin State Park

In Kodachrome Basin State Park zijn drie campings, de één met iets meer faciliteiten dan de ander. Wij kozen voor Basin Campground.

Een aangename en rustige camping met grote plaatsen en overal een schitterend uitzicht op de hoodoos, sandpipes en witte bergen rondom. Je staat middenin de natuur, er scharrelen hazen en vogels (die ook azen op je brood etc.) Rondom de plaatsen staan voldoende bomen (voor de hangmat), die schaduw en beschutting bieden. Echt een fijne plek. Iedere plaats heeft een picknicktafel en vuurplaats.

Er is stromend water, er zijn toiletten, douches en in de saloon kun je een wasje draaien. Bij de receptie zijn koude drankjes te koop. Vanuit de camping vertrekken meerdere mooie wandelingen. En je kunt hiervandaan naar Willis Creek om te wandelen.

Je kunt plaatsen reserveren, maar er zijn ook first come first serve sites. Een plaats zonder elektra kost $ 20 en met elektra $ 30. Meer informatie over deze camping vind je op deze website.

Olive Ridge bij Rocky Mountain National Park

In Rocky Mountain National Park zijn meerdere campings, die je vooraf moet reserveren want het is een druk en populair park met hoge bezoekersaantallen. Wij hebben er voor gekozen om net buiten het park te gaan kamperen. Olive Ridge ligt bij het Wild Basin area waar een aantal wandelingen starten.

Olive Ridge is een vrij grote camping met 56 plaatsen. Toch is het er heel aangenaam en rustig. De mensen die hier staan komen voor de rust! Er zijn aparte rv en tentplaatsen.

De plaatsen zijn allemaal groot, hebben een tentpad waar je je tentje zet, een picknicktafel en vuurplaats. Er is geen stromend water, er zijn wel toiletten en er is brandhout te koop. De plaatsen liggen op open plaatsen in het bos, je staat onder grote dennen.

Water kun je halen bij o.a. Wild Basin Trailhead, daar staat een kraan. Douchen kun je op verschillende plaatsen o.a. in Estes Park bij verschillende wasserettes of bij Meeker Park Lodge, vijf minuten van de camping. Hier zijn public showers, waar je voor 5 dollar gebruik van kunt maken. Beetje oude zooi, maar het water is heerlijk warm!

Je kunt de plaatsen reserveren en in het hoogseizoen is dat wel slim om te doen. Toch stond het geen enkele nacht helemaal vol hier, dus je kunt ook de gok nemen. Een tentplaats kost hier $ 17,25. Op deze website vind je informatie over deze camping.

Hal Canyon bij Arches National Park

In Arches National Park is één camping: Devils Garden, die toen wij er waren helaas dicht was. Deze camping heeft 51 plaatsen en kost $ 25. Deze camping moet je reserveren, want in de periode van maart tot november is deze camping altijd vol.

Wij hebben naar een alternatief gezocht en er zijn verschillende campsites (zoals Big Bend, Oak Grove) net buiten het park aan de Hw 128 waar je prima kunt verblijven. Deze liggen langs de Coloradorivier. Wij hebben gekozen voor Hal Canyon. Dit is een kleine camping met 11 plaatsen op first come first serve basis.

De plaatsen zijn niet zo groot, maar liggen wel mooi langs de rivier, Sommige plaatsen hebben voldoende schaduw, andere wat minder. Iedere plaats heeft een picknicktafel en vuurplaats. Op de camping is geen stromend water, er zijn wel toiletten.

Water kun je halen aan het begin van de Hw 128 (bij de afslag naar Hw 191). Hier is Lions Park, een picknicksite waar je stromend water kunt tappen.

Deze camping is niet te reserveren, dus je moet mazzel hebben dat er nog een plaatsje vrij is. Er zijn voldoende campings in de buurt, mocht dat niet lukken. Als je niet te laat op de dag aankomt, dan zijn er meer plaatsen vrij. Een campsite kost hier $ 20 (cash). Op deze website vind je meer informatie over deze camping.

Windwhistle in Canyonrims Recreation Area

In Canyonlands NP zijn twee campsites. Hier vind je meer informatie. Wij wilden graag naar de Needles Overlook om te genieten van de zonsondergang en hebben daarom gekozen voor een campsite waarbij we én Canyonlands én de Overlook konden bezoeken.

Windwhistle ligt in het Canyonrims Recreation Area, een gebied dat nogal eens over het hoofd wordt gezien maar wat je prachtige uitzichten biedt over de canyons. Het is een hele rustige campsite met 15 plaatsen op first come first served basis.

Ruime fijne plaatsen tegen de rotsen

De plaatsen zijn ruim, ze liggen tegen de enorme rotsen aan, met voldoende bomen die voor de broodnodige schaduw zorgen. Iedere plaats heeft een picknicktafel en een vuurplaats. Er is stromend water en er zijn toiletten. Wij hebben onze campingshower in de zon gehangen en konden na een paar uurtjes heerlijk douchen.

Uitzicht bij Needles Overlook

Deze camping kun je niet reserveren. Dat is ook niet nodig want het is er heel rustig. De camping kost $ 20. Hier kun je meer informatie vinden over deze camping.

Overige campsites

Oak Creek Campground – tussen Capitol Reef en Grand Staircase Escalante NM. Een kleine camping(9 plaatsen) in het bos, met toiletten en stromend water. Dichtbij de weg, al heb je daar geen last van. Gericht op vissers. Een nacht kost $ 12.

Vrij donkere plaatsen in het bos

Red Canyon Campground – gelegen in het Dixie National Forest, vlakbij Bryce NP. Een camping aan de overkant van de rivier, die uit twee delen bestaat.

De ruime plaatsen liggen onder hoge bomen met uitzicht op de rode rotsen. Er is stromend water, er zijn toiletten en douches (met muntjes). De camping ligt aan de drukke weg, dus er is best wat overlast van met name vrachtverkeer. Vanuit de camping kun je verschillende wandelingen maken. Goed alternatief voor het drukke Bryce. Een nacht kost $18.

Grand Teton NP– In het Grand Teton NP liggen meerdere campings. De plaatsen op deze campings zijn op first come, first served basis. Het is altijd druk in Grand Teton en ’s morgens vroeg is het al een komen en gaan van mensen, in de loop van de dag zijn alle campings vol. Je kunt dus niet zo makkelijk staan waar jij graag zou willen. Wat wel kan is de volgende dag wisselen met een plaats die vrij komt (met het briefje van die plaats ga je dan naar het kantoortje op de camping, let op hier kan al een flinke rij staan ’s morgens vroeg)

Gros Ventre is een enorm grote camping in het zuiden van GT, met 300 plaatsen. Er zijn aparte ringen voor rv’s en tenten. De plaatsen zijn wisselend wat betreft grootte en sommige liggen heel mooi (aan de rand), de meeste plaatsen zijn minder mooi. Iedere plaats heeft een picknicktafel, vuurplaats, een bearbox en er zijn toiletten en douches. Een nacht kost hier $ 30.

Lizard Creek – in het noorden van Grand Teton NP. Lizard Creek is één van de kleinere campings (60 plaatsen) in Grand Teton. Een leuke aangename camping met mooie plaatsen. Vooral gericht op kampeerders. Iedere plaats heeft een picknicktafel, vuurplaats, bearbox en er zijn toiletten. Een overnachting kost hier $ 29.

Overige nachten; wild kamperen en minder mooie campings

Verder hebben wij twee keer wild gekampeerd. In Upper Granite Canyon (Grand Teton) tijdens een tweedaagse hike en toen we geen plaats konden vinden op de reguliere campings in Grand Teton, bij Grassy Lake.

Onderweg naar Grand Teton NP hebben we op Jordanelle State Park gestaan. Een ontzettend grote, lawaaierige en dure ($ 33) camping. Geen aanrader! Onderweg naar Rocky Mountain NP hebben we op Bow River Campground gestaan voor $ 10, de goedkoopste overnachting ;). Een simpele camping in the middle of nowhere, alleen te bereiken via gravel roads door oneindige bossen en daarom ook minder praktisch.