We wandelen sinds een jaar of vier steeds een stukje van het Pieterpad. Binnenkort kun je hier meer lezen over de verschillende etappes.

Informatie

Meer informatie over de etappes vind je op de website over het Pieterpad. Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere mooie plaatsen waar je kunt wandelen. Wil je meer lezen over onze andere wandelingen in Nederland, klik dan hier!

Etappe Schoonloo – Sleen, 23 kilometer

Een lange etappe, die in te korten is door de bus te nemen die langs de provinciale weg (N 376) rijdt van Schoonoord naar Sleen.

De etappe loopt direct door het bos, het Schoonloërveld, een mooi deel van dit traject. Je wandelt langs enkele vennen. Vervolgens wandel je langs het Ellertsveld. Dit deel van de route is iets minder interessant. Daarna kom je in de boswachterij bij Schoonoord en volg je een fietspad. Hier staat ook een beeld dat opgedragen is aan de initiatiefneemsters van het Pieterpad: Toos Goorhuis en Bertje Jens.

Even verder kun je langs het hunebed De Papeloze Kerk wandelen (aanrader!) Er ligt een prehistorische grafheuvel langs het pad. Hier wandel je langs mooie lanen, door het bos. Na Boswachterij Sleenerzand wandel je langs de akkers.

Onderweg kun je nergens iets drinken of eten, neem dus een lekkere lunch en voldoende te drinken mee.