Hoi! Welkom op deze website!

In het kort

Ik ben Lucia. Ik hou van reizen, ik maak graag mooie foto’s en vind het leuk om nieuwe landen te ontdekken. Samen met mijn vriend Joost en onze drie kinderen hebben we al veel plaatsen bezocht.

Wat uitgebreider…..

Ik hou dus van reizen. Ik ben het liefst actief als ik een nieuw land of nieuwe plek ontdek. Inmiddels zijn onze kinderen volwassen en gaan we meestal met z’n tweeën de natuur in. We wandelen veel en kamperen, het liefst, in het wild. Terug naar de basis, waarbij het er alleen maar om gaat hoeveel kilometer het nog is, wat is een geschikt plekje voor de tent … én wat eten we vanavond? Vandaar Travel Back to Basic.

Dit principe hanteren we ook als we met een 4×4 op pad gaan. Geen all inclusive resorts, maar een longdrop toilet of gat in de grond. Of als we bijvoorbeeld gaan eilandhoppen zoals in Kaapverdië, geen dure hotels maar simpele guesthouses waar je in een sobere kamer slaapt, maar met open armen wordt ontvangen en een schitterend uitzicht hebt.

Ik deel graag mijn ervaringen en geef je tips en advies. Maar je kunt ook alleen naar de foto’s kijken. Geniet van deze site en plan een nieuwe trip! De wereld wacht op je!

In 2020 hebben we ons een nieuw doel gesteld! Nederland heeft 21 nationale parken. We hebben ons tot doel gesteld om al deze prachtige parken, binnen een jaar, te bezoeken. Van ieder bezoek maak ik een verslag met mooie foto’s. Wil je zien welke parken we hebben bezocht? Neem dan hier een kijkje!

Microavonturen

Naast het bezoeken van al deze mooie parken zoeken we het af en toe ook wat dichter bij huis. We maken kleine avonturen, microadventures zoals het wandelen van een route in het donker of we laten ons droppen om vervolgens zonder kaart ons huis terug te vinden.

Fietsvakanties

In 2021 hebben we, na lang twijfelen, vakantiefietsen gekocht. Over het keuzeproces, wat je allemaal nodig hebt bij een fietsvakantie én de ervaringen tijdens van eerste fietsvakanties in Limburg en Noorwegen heb ik blogs geschreven.

Overige activiteiten

Je kunt me ook volgen via Instagram. Naast reizen, wandelen en fotograferen is Postcrossing mijn hobby. Postcrossing is een internationaal briefkaarten uitwisselingsproject, dat al 15 jaar bestaat. Ik ben inmiddels 7 jaar lid en heb zo’n 1400 kaarten verstuurd naar mensen over de hele wereld.